LIARS

Liars su tijekom svojih 17 godina postojanja u 3 navrata gostovali u Hrvatskoj, svaki put promovirajući aktualni album, a njihov posljednji nastup ostat će zapamćen kao jedan od vrhunaca, i za mnoge najvećih iznenađenja, prvog Terraneo festivala. Odsviravši presjek karijere prilično su vjerno demonstrirali vlastitu transformaciju od velikih nada njujorške dance punk scene s početka stoljeća, do glasne i nerijetko bučne plesne elektronike koja njihovim zvukom dominira zadnjih desetak godina.

Liars nam se tako vraćaju nakon šest dugih godina tokom kojih su objavili još dva sjajna albuma "WIXIW" i "Mess", te počeli iskazivati sve veći komercijalni potencijal, uslijed čega su postali traženom robom na sve brojnijim europskim festivalima. Kao i prethodnici i ovi su albumi objavljeni za jednu od najdugovječnijih nezavisnih britanskih diskografskih kuća Mute Records, na kojoj su karijeru započeli Depeche Mode, a koja je desetljećima bila dom velikanima poput Nicka Cavea ili New Order. Početkom godine Liars su pustili niz kratkih videozapisa koji su zajedno tvorili riječ THEM nakon čega su krenule špekulacije o još jednom albumu koji bi tijekom 2017. trebao izaći na Muteu.

Kako god bilo jedino je sigurno da nam se Liars napokon vraćaju i da će Primošten protresti svojim razornim plesnim nastupom kakav se teško zaboravlja.

Video