DORF na SuperUhu

Prošlo ljeto započeta suradnja između SuperUha i vinkovačkog festivala glazbenog dokumentarnog filma DORF, ove će godine biti okrunjena petodnevnim zajedničkim programom. Dva dana prije službenog početka SuperUho Festivala, 5. i 6. kolovoz, pripast će tako glavnom programu 11. izdanja DORF festivala u sklopu kojeg će, između ostalih, biti prikazani i The Man from Mo'Wax te The Sad & Beautiful World of Sparklehorse.

The Man from Mo’Wax film je koji u svojih gotovo dva sata trajanja prikazuje fascinantnu životnu priču Jamesa Lavella, jednog od ključnih aktera sjajne bristolske glazbene scene devedesetih i pokretača lokalne glazbene revolucije koja će se pod etiketom trip hop postepeno proširiti diljem svijeta.

Još je daleko potresnija priča o Marku Linkousu, sjajnom američkom kantautoru koji je stajao iza kultnih Sparklehorse. The Sad & Beautiful World of Sparklehorse donosi priču o životu i tragičnoj smrti ovog genijalca koji se tijekom gotovo 3 desetljeća duge karijere borio s depresijom i ovisnošću, ali i objavio 5 izvrsnih albuma.

Glavni program će se održati na Iskonovoj festivalskoj plaži, a nakon projekcija filmova, na već poznatoj lokaciji na kojoj su smještene pozornice SuperUha zasvirat će pomno odabrani izvođači čija imena stižu ubrzo.

Autor ovogodišnjeg DORF plakata je Miroslav Sekuluć-Struja, hrvatski slikar i višestruko nagrađivani strip autor koji živi i radi u Parizu.

Cijene festivalskih ulaznica koje omogućuju ulaz i na sve događaje u skopu DORF-a su 250 kuna do 18.6., 290 kuna do 7.8. te 320 kuna na ulazu. Cijene kamperskih ulaznicasu 120 kuna do 18.6. te 150 kuna do 9.8.

Prodajna mjesta su:
Tourist agencija Laguna (Tepli bok 25), Primošten
Azimut (Obala palih omladinaca 2), Šibenik
CD Shop Butiga (Jurja Šižgorića 2), Šibenik
Caffe bar BASKET  (Domovinskog rata 42), Split
Dallas Music Shop (Splitska 2), Rijeka
Dirty Old Empire (Tratinska 18), Zagreb
Rockmark (Berislavićeva 13), Zagreb

Ulaznice je moguće kupiti i putem web stranica http://www.rockmark.hr/ i http://www.dirtyoldempire.com/