Fleet Foxes nakon šest godina objavljuju novi album, SuperUho ih dovodi u Zagreb!

09/11/2018

Šest je dugih godina prošlo od posljednjeg studijskog izdanja seattleskih folk-rock divova Fleet Foxes, ali je gotovo šest godina prošlo i od njihovog prvog i jedinog hrvatskog koncerta održanog u Tvornici Kulture u studenom te 2011..

I dok je izlazak nasljednika megauspješnog "Helplessness Blues" albuma već najavljen, upravo je objavljena i velika europska turneja u sklopu koje će Zagreb opet biti jedinim gradom na istoku Europe u kojem će Fleet Foxes uživo predstaviti novi album koji ovoga puta nosi ime "Crack-Up".
Kada u svojoj diskografiji imate takve bisere kakvi su istoimeni album "Fleet Foxes" te već spomenuti "Helplessness Blues", koji ne samo da su objavljeni u milijunskim nakladama već su proglašavani albumima godine u nizu najcijenjenijih svjetskih glazbenih magazina kao što su The Times, Pitchfork, Mojo ili Billboard,  onda je jasno da je zadatak koji se nalazi pred nadolazećim im albumom sve samo ne lagan. No čini se da malo tko sumnja u uspjeh tog izdanja, a u nadmetanju najvećih igrača glazbene industrije koji u njima nedvojbeno vide još veći tržišni potencijal, pobjedu je odnio veliki Warner koji ih je tako preoteo kultnom Sub Popu i potpisao za svoju ništa manje legandarnu podetiketu Nonesuch.
"Helplessness Blues" je 2012. osvojio Grammy nominaciju za najbolji folk album, ali su Fleet Foxes u isto vrijeme ostali bez dotadašnjeg bubnjara Josha Tillmana koji je odlučio reaktivirati svoju samostalnu karijeru stvorivši pri tom nov i iznimno uspješan alter ego Father John Misty. Premda je rad na novom albumu krenuo već u proljeće 2013. to se naprasno prekida budući pjevač i gitarist Robin Pecknold seli u New York kako bi završio studij na Columbia University. Tek 3 godine kasnije počinju stizati vijesti o ponovnom okupljanju grupe kojoj se umjesto Tillmana na bubnjevima pridružio Neal Morgan, i tako upotpunio sastav kojeg uz Pecknolda i dalje čine Skyler Skjelset na gitari, Casey Wescott za klavijaturama te Christian Wargo na bas gitari.

U željnom iščekivanju albuma "Crack-Up" čiji je izlazak najavljen za 16. lipnja, prije nepunih mjesec dana Fleet Foxes su s brojnim obožavateljima podijelili i prvi singl s navedenog albuma "Third of May / Ōdaigahara", pjesmu koja im je odmah priskrbila Best New Track etiketu od strane sveprisutnog Pitchforka, te dodatno učvrstila u uvjerenju da ih očekuje još jedno spektakularno izdanje ove sve voljenije petorke.

Pokrovitelj koncerta grupe Fleet Foxes je Iskon, vjerni partner na svim zbivanjima iza kojih stoji SuperUho, a uz kojeg je vaša veza stabilna i sretna.

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 150 kn u prodaju kreću 05.04. u 9 sati u Dirty Old Shopu (Tratinska 18 ) i Rockmarku (Berislavićeva 13) te se po toj cijeni mogu se kupiti do 16.04. ili do isteka zaliha budući je broj promotivnih ulaznica ograničen. Nakon tog datuma cijena će im biti 170 kn, a na samom ulazu, ukoliko ih ostane, koštat će 200 kn.

Posebna pogodnost očekuje one koji planiraju odlazak u Primošten na 4. festival SuperUho a još uvijek nisu nabavili svoje ulaznice. Naime u ovom će promotivnom razdoblju uz kupnju Fleet Foxes ulaznica ograničen broj festivalskih ulaznica za SuperUho biti dostupan uz 30 kn popusta, dakle cijena će im u ovom paketu biti 220 kn.
Ulaznice je moguće kupiti i putem internet servisa slijedećih dućana:
Dirty Old Shop - http://www.dirtyoldempire.com/shop/karte.html
Rockmark - http://www.rockmark.hr/kategorija/460/ulaznice

http://www.superuho.com/
http://fleetfoxes.co/