Jessy Lanza nastupa na SuperUhu

Producentica i pjevačica iz kanadskog Hamiltona, Jessy Lanza, poznata po suradnji s Caribouom na njegovom posljednjem albumu, a koju je cijenjeni britanski Guardian proglasio "posljednjom i vjerojatno najznačajnijom novom nebeskom soul djevojkom" dolazi u Primošten!

Devet dana uoči promjene cijena festivalskih i kamp ulaznica za 4. SuperUho, ovaj glazbeno najizazovniji ljetni festival na Jadranu objavljuje nova imena koja dodatno obogaćuju ionako impresivnu postavu dosad objavljenih izvođača; Billy Bragg, Shellac, Conor Oberst, Buzzcocks, Sara Renar i Gracin. 

Jessy Lanza sjajna je producentica i pjevačica iz kanadskog Hamiltona, koja je pažnju svjetske javnosti na sebe skrenula 2013. izvrsnim albumom prvijencem "Pull My Hair Back" objavljenim za cijenjeni britanski Hyperdub Records. Navedeni je album napisala i snimila sa svojim partnerom Jeremyjem Grenspanom iz Junior Boysa, a u nizu hvalospjeva kojima je bio obasut ističe se cijenjeni britanski Guardian koji je proglašava "posljednjom i vjerojatno najznačajnijom novom nebeskom soul djevojkom". Njen intrigantan i originalan spoj synthpopa i R&B-a ni na drugom, prošle godine objavljenom, albumu "Oh No" gotovo nikoga nije ostavio ravnodušnim, pa se tako Jessy ponovo našla među 10 finalista za prestižnu kanadsku glazbenu nagradu Polaris, dok je singl "It Means I Love You" u više svjetskih glazbenih magazina proglašen pjesmom godine. U nizu suradnji koje je ostvarila u protekle 4 godine posebno se izdvaja ona s Caribouom, kojem je gostovala na hvaljenom i iznimno uspješnom zadnjem albumu "Our Love", ali i odradila veći dio turneje kojom je album promoviran.

 

Četvrto izdanje SuperUho Festivala ponovo će se održati u istom intimnom prostoru nekadašnjeg hotela Marina Lučica na južnom ulazu u prekrasni Primošten, prostoru koji se nalazi na svega par desetaka metara od jedne od najljepših plaža na Jadranu. U navedenom je prostoru smješten i idiličan kamp u potpunosti natkriven gustom borovom šumom, a u kojem, dok ne svira glazba, zvučnu kulisu uz nezaobilazne cvrčke stvara i ugodan šum mora. Kamp će biti otvoren već 5. kolovoza u 12:00 sati i radit će sve do 10. kolovoza u 12:00 sati, a za dva uvodna dana koji će prethoditi glavnom festivalskom programu pripremaju se dodatni sadržaji o kojima će informacije biti dostupne ubrzo.

Ulaznice po cijeni od 220 kuna mogu se kupiti do 18.3., a do istog će se datuma moći kupiti i kamperske ulaznice po cijeni od 90 kuna. Komplet koji omogućava posjet svim događanjima u sklopu festivala te petodnevno kampiranje na prekrasnoj lokaciji u ovom će paketu, još samo devet dana, koštati 310 kuna. 

Nakon isteka razdoblja prodaje ovog paketa cijene ulaznica će biti 250kn (do 18.6.), 290kn (do 7.8.), 320kn (na ulazu), a cijene kamperskih ulaznica će biti, 120kn (do 18.6.) te 150kn (do 9.8.).

Ulaznice se mogu kupiti u:

Tourist agencija Laguna (Tepli bok 25), Primošten
Azimut (Obala palih omladinaca 2), Šibenik
CD Shop Butiga (Jurja Šižgorića 2), Šibenik
Caffe bar BASKET  (Domovinskog rata 42), Split
Dallas Music Shop (Splitska 2), Rijeka
Dirty Old Empire (Tratinska 18), Zagreb
Rockmark (Berislavićeva 13), Zagreb

Ulaznice je moguće kupiti i putem web stranica http://www.rockmark.hr/ i http://www.dirtyoldempire.com/